söndag 29 augusti 2010

OSTBÅGAR!!!

Visst är det gott? Och väldigt svårt att låta bli om en det står en skål framför..
Jag föredrar när de legat i skålen ett dyng eller om påsen har varit öppen så de blir så där mjuka och härliga.. Och nej det är inte bara för att jag är gravid som jag tycker det,, Har alltid tyckt de är godare när de är så där mjuka o goa så de smälter i munnen! =) Men sånna där ostbollar tycker jag inte alls om!

Lite fakt om dn härliga gula lilla bågen! =)
Ostbågar är en sorts snacks med ostsmak och tillverkas av bland annat majsmjöl.

Ostbågen uppfanns i USA på 1930-talet men det dröjde till 1946 innan produkten släpptes på den kommersiella marknaden. Under 1950-talet blev ostbågar populära och började tillverkas i större omfattning.

Det var på 1960-talet som en värmländsk entreprenör på genomresa i USA tog med sig konceptet och började tillverka ostbågar i Sverige. Utseendet och smaken på ostbågar har praktiskt taget inte förändrats under åren. På senare tid har ostsmaken förstärkts och varianter innehållande mindre fett och ytterligare smaksättningar dykt upp. Cheez doodles är i dag Sveriges största produkt inom snacks.
I Storbritannien kallas ostbågar för cheezies eller cheese doodles, i USA cheese puffs, i Danmark osterejer och i Norge ostepop. I vissa delar av Sverige kallas de även ostkrokar.

Ett helt onödigt inlägg kanske! hihi tjing



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar